Welkom » Contact » Veelgestelde vragen

VIND HIER DE ANTWOORDEN OP DE MEEST GESTELDE VRAGEN


 • Waarom is het plaatsen van een verhuislift bij verhuizen raadzaam

Bij gebruik van een verhuislift kan er bij een woning met meerdere woonlagen of op een hoger gelegen verdieping efficiënter gewerkt worden.  Ook is de kans op schades op meubels en interieur kleiner bij gebruik van een verhuislift. Vaak wordt een verhuislift ook ingeschakeld voor grote objecten die niet door het trappenhuis passen, de muren net gewit of gestuukt zijn, of als er bijvoorbeeld een lange galerij doorlopen moet worden.

  • Tot welke etage rijkt de verhuislift?

  U kunt een verhuislift huren en inzetten tot maximaal de 9 etage, afhankelijk hoe de lift geplaatst moet worden. U dient er rekening  mee te houden dat bij etages hoger dan 6 de laadcapaciteit maximaal 150 kg bedraagt.

  • Tot hoeveel kilo kan er maximaal gelift worden?

  Het laadvermogen van onze verhuislift heeft een laadvermogen van max 400kg.

  • Wanneer heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een verhuislift?

  Vaak heeft u een vergunning nodig voor het plaatsen van een verhuislift bij eenrichtingswegen zodat hulpdiensten makkelijk kunnen passeren of tijdig op de hoogte zijn van de blokkade en deze ongehinderd hun bestemming kunnen bereiken. Ook als u bijvoorbeeld niet zelf voor een vrije parkeerplek kunt zorgen (doordat het een betaald parkeren zone betreft) is het aan te raden om een vergunning aan te vragen. Let op een vergunning aanvragen duurt minimaal 5 werkdagen.

  • Hoe vraag ik een vergunning aan voor een verhuislift?

  U kunt eenvoudig een vergunning aanvragen bij uw gemeente. In Amsterdam kunt u dit doen door op de volgende link te klikken.

  • Hoeveel parkeerplaatsen moet ik vrijhouden voor de verhuislift?

  U dient er rekening mee te houden dat de verhuislift niet over autos heen geplaatst mag worden. U dient er dus zelf voor te zorgen dat er voldoende parkeerplek beschikbaar is. Het beste is om minimaal 1-2 parkeerplaatsen vrij te houden. Informeer bij onze vershuislift specialist hoe u dit het beste kunt doen.

  • Hoeveel ruimte moet ik vrijhouden voor het plaatsen van een verhuislift?

  Hoe hoger de verdieping waarvan of waarnaar gelift moet worden des te verder dient de lift van het pand af te staan. Dit heeft te maken met de stabiliteit van de lift. Zodat er geen gevaar ontstaat dat de lift kan omvallen. Houd er rekening mee dat de verhuislift MAX 9 meter van de gevel mag staan.